tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappua!

Meidän vappu on sujunut ilman serpentiiniä  ja ilmapalloja,  ihan  kotosalla omalla sakilla...rauhallista ja mukavaa.

Keskiketterä on laittanut mopoa valmiiksi ajokauteen ja Juniori ulkoiluttanut Orvokkia (kissa). Pojat myös keräsivät koneellisen tiskiä ja kaksi isoa korillista pyykkiä vintistä, joka siis on heidän valtakuntaansa...ja minähän olen sitten pessyt pyykkiä - paljon! Onneksi on sellaiset kelit, että ulkona pyykki liehuu  kuivaksi ihanan nopeasti.


Joutoaikana olen  leiponut  ja jälleen (kolmannen erän) pullottanut simaa. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä donitseja, peltihän mulla on ollut jo ehkä 4-5 vuotta. Netistä  löytyi  kiva ohje,  jossa aineet vain sekoitetaan ja pursotetaan pellille kolosiinsa...helppoa ja nopeaa, just  mulle sopivaa.

Meidän miehet tykkää nakeista ja kun jossain lehdessä osui silmään nakkitäytteiset 'lihapiirakat'  joita kokeilin myöskin.Tein piirakoista pieniä, juomalasi muottina ja laitoin nakinpätkän + paahdettua sipulia täytteeksi. Ihan hyviä, mutta tavallinen nakki on aika vaisun makuinen niin, että seuraavalla kerralla käytän  jotain maukkaampaa makkaraa ainakin omiini   -   ukkojen mielestä olivat just hyviä   noin.

Munkkeja keittelinkin jo ennen vappua kahteen otteeseen ja vaikka niitä pakkasessa on, ei  kenenkään ole tehnyt mieli nyt niitä.

Jospa tuo tuuli iltaa myöden vähän tyyntyisi, niin saatais 'ilmapallojen ilmakolla ampumis-kisa' käyntiin vielä, niin vapun puolipakollinen ilmapallo-osuuskin tulis hoidettua.

2 kommenttia:

 1. vastavierailulla, ja jään mukaan seurailemaan. :)
  'ilmapallojen ilmakolla ampumis-kisa' kuullostaa aivan loistavalta perinteeltä! :D

  VastaaPoista
 2. Viialan nakkipiirakka! En olekaan pitkään aikaan maistanut - enkä tajunnut, että sellaisia voisi tehdä itsekin...
  *
  Käy kurkkaamassa, blogissani on tunnustus mukavan monipuoliselle ja verrattoman vaihtelevalle blogillesi! :o)

  VastaaPoista