Yks päivä Iskä kehuskeli,
että äiteellänsä on valtavia raparperejä.
No minä vähän kateellisena siihen,
että olis mullakin JOS ei niitä olis käytetty
ja otettu koko kasvustoa 'alas' jo neljään kertaan.
Taas
tänään se kertoili kuinka
VALTAVAN suuria raparperejä
ne oikein onkaan...
...minä siihen että no jos ei niitä kukaan
käytä niin tuo mulle - teen mehua.
Toihan se
... ja tuota...
on ne kyllä melkoisen isoja.
Tämä niistä kaikkein isoin.
Iskä ja Juniori on liki 190cm,
että siitä voi hiukan aatella millasessa kokoluokassa mennään.
Eipä tuon kokoisesta rapsusta oikein muuta viittis kun sitä mehua.
* * *
EDIT. Se mehu, sen teen tällä perusohjeella:
10 l kiehuvaa vettä
10-15 normaalikokoista raparperinvartta
paloiteltuna
1 kg sokeria
Kaadan sokerin kuumaan veteen ja sekoitan kunnes sulaa.
Lisään raparperit ja jätän peitettynä huoneenlämpöön
mehustumaan.
Seuraavana päivänä siilaan mehun ja pullotan sen.
(Sokeria voin vielä lisätä tässä vaiheessa,
jos maistuu liian happamalle.)
Mehun säilytän jääkaappissa ja nautin
mansikkaisten minttujääpalojen kanssa
tai ihan vaan sellaisenaan.
Kestää myös pakastamisen.
Halutessaan mehun voi maustaa vaikkapa mintulla, sitruunamelissalla tms
tai lisätä raparperin joukkoon esim viimekesäisiä pakastemansikoita.
Oikein tarkka emäntä tekee vielä noista mehustetuista
raparperinpaloista piirakan
(minä en ole tarkka emäntä, mutta meinaan testata).
* * *
EDIT. Se mehu, sen teen tällä perusohjeella:
10 l kiehuvaa vettä
10-15 normaalikokoista raparperinvartta
paloiteltuna
1 kg sokeria
Kaadan sokerin kuumaan veteen ja sekoitan kunnes sulaa.
Lisään raparperit ja jätän peitettynä huoneenlämpöön
mehustumaan.
Seuraavana päivänä siilaan mehun ja pullotan sen.
(Sokeria voin vielä lisätä tässä vaiheessa,
jos maistuu liian happamalle.)
Mehun säilytän jääkaappissa ja nautin
mansikkaisten minttujääpalojen kanssa
tai ihan vaan sellaisenaan.
Kestää myös pakastamisen.
Halutessaan mehun voi maustaa vaikkapa mintulla, sitruunamelissalla tms
tai lisätä raparperin joukkoon esim viimekesäisiä pakastemansikoita.
Oikein tarkka emäntä tekee vielä noista mehustetuista
raparperinpaloista piirakan
(minä en ole tarkka emäntä, mutta meinaan testata).
Wau! =) On todellakin valtavia!
VastaaPoistaEiks vaan, kiva kun sain niitä - mehu kun näin kesäaikaan maistuu varsin hyvälle.
PoistaJopa on raparperilla kokoa.
VastaaPoistaNo on!
PoistaNo joo, noilla voi jo vähän kehuskellakkin :) Mulla uhkaa raparperit hävitä rikkaruohojen sekaan mutta tästä innostuneena taidan kuitenkin mennä katsomaan josko sieltä löytyisi yhden piirakan ainekset ;)
VastaaPoistaIhanaa kesää sinne ja mukavia herkkuhetkiä
Maarit
Kiitos. Rapsut pakkaa helposti unohtumaan oman onnensa nojaan, vaikka hyviä ovat.
PoistaOn ne kyllä todella isoja raparpereja :) Voisitko sää vähän udella siltä anopilta, että millä ne saa tuon kokoiseksi? Meillä kun tulee vaan sen verran, että saa yhden murupiirakan aikaiseksi :D
VastaaPoistaEi se tee niille muuta kuin vähän kitkee. Penkki on ollut sijoillaan jo pitkään ja aina vaan on satoisaa. Josko olis vaan sopivat kasvuolosuhteet?
PoistaTsemppiä sun raparpereille!!!