maanantai 5. joulukuuta 2011

Ylpeä minusta

Autoin itseäni ja tein, perheen miesten avustuksella kuuden viikon kiertävän ruokalistan. Luulen, että arjen rullaus helpottuu himppusen, kun ei tarvitse päivittäin miettiä jotain niin tyhjänaikaista kuin ruokaa.
Jokainen ukoista sai kertoa lempiruokansa listalle ja samoin 2 inhokkiruokaa/ukko, joita listalle ei laitettu. Niin ja tietysti jokainen ukkeli antoi mulle 8 ruokaa, jotka listaan länttäsin.
Tarkkana olin, että kalaa ja keittoruokia tulee joka viikolle...muuten aika vapaasti oman maun mukaan listan tyhjät ruudut täyttelin.

Noiden lisäksi listaan tuli uuteen reseptiin tutustumispäivä, koska meidän ukkelit on todella ruokakriittisiä niin tää on hyvä  tapa ujuttaa uusia ruokia ruokavalioon ja lisäks listalla on specialherkkupäivä, johon miehet valitsivat kotitekoista pitsaa, himahamppareita, mamman hodareita jne...yksinkertaisia pikkuherkkuja.

Lisäks lupauduin tekemään jälkkäriä vähän useammin kuin nykyisin oon tehny, nää kun tykkää kiisseleistä, rahkasta ja sellasista helpoista joten ei se iso vaiva oo.

Oman terveyden kanssa on vähän niin ja näin, lääkäriin taas teen lähtöä. Joulusiivous etenee, sanotaanko muurahaisen askelin - mutta etenee kuitenkin.Nii ja meidän Junnu yskii niin, että  ei meinaa eväät pysyä sisällä...ei siis oo koulussa tänään.

2 kommenttia:

 1. Vau!
  Kun itsekin saisi aikaiseksi tehtyä tuollaisen suurprojektin. :-)

  Hyvää vointia ja joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 2. oikeesti aika paljon on auttanut tässä joulutohinoissakin kun ei oo tarvinu miettiä päivittäistä syömistä. luulen että myös ruokakuluissa tulee säästöä, kun voi kauppalistan tehdä ruokalistan mukaan kotona jo useamman päivän tarpeiksi...kaupassa sitten ostoskärry on listan mukaisista jo niin turvoksissa ettei heräte-/mieliteko-ostoja niin helpolla synny ja tietty yleensäkin jo se että sen 20km kauppareissua ajaa vaan kahdesti viikossa sen sijaan, että ennen käytiin liki joka päivä.
  ovelaa tämä ;)
  kiitos - ja sinulle, teidän perheellenne lämpimiä ajatuksia

  VastaaPoista