keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Koulukiusaamisesta

Huomaathan arvonnan Mummon akkunalla, aihe on aina ajankohtainen ja useita koskettava - vaikka ei omia koulukkaita olisikaan on omat kouluajat jokaisella joskus olleet ja kiusaamista silloinkin jollakin tapaa varmasti esiintyi...välttämättä siitä ei puhuttu, eikä sitä tuotu esiin mutta yhtä kipeää se teki silloinkin.

Surullista on, ettei kaikkiin kiusaamistapauksiin tartuta vielä tänäänkään - syystä tai toisesta. Koulutie on usein pitkä ja raskas tarpoa ilman ylimääräisiä rasitteitakin ja siksi näitä kiusattuja käy erityisesti sääliksi. Vallankin kun usein häpeä estää kertomasta kenellekkään aikuiselle tai vaikkapa vanhemmilla ei ole aikaa/mielenkiintoa kuunnella joskus pikkuisen 'kiertäenkaartaen' kerrottua tarinaa.
Lisäksi epäpätevä opetushenkilökunta on mielestäni loistava portti kiusaamiseen.
Hullulle tuntuu, että meidänkin kunnan pienessä yläkoulussa on samaan aikaan jopa 3-4 epäpätevää sijaista taitaa suurin osa olla koulutukseltaan ylioppilaita ja opettavat siis yläkoulun ja lukion oppilaita. Hmmmppphhhh...harhauduin aiheesta, käykäähän osallistumassa arvontaan

3 kommenttia:

 1. Kiitos että olet mukana tässä kampanjassa, välitetään ja viedään viestiä eteenpäin , se on niiiin tärkeää!! Olet mukana arvonnassa:)

  VastaaPoista
 2. Tärkeä asia ja tuskin puhutaan koskaan liikaa tuosta!

  VastaaPoista
 3. Niin tärkeä aihe!!!Itse olin aikoinaan koulukiusattu ja se jätti niin syvät vammat ja arvet,että yhä vielä kärsin niistä näin 30 vuotta myöhemminkin :( Ilman muuta olen mukana tässä kampanjassa.Vielä kun osaisin sen linkittää.

  Tuota opettaja-asiaa olen joskus ihmetellyt itsekin.Minulla on yksi tuttava,joka on tehnyt vuosia opettajan töitä jopa yläkoulussa ja lukiossa aivan muun alan koulutuksella;itse asiassa hän ei ole edes ylioppilas.Hiukan ihmetyttänyt moinen..

  VastaaPoista