tiistai 3. huhtikuuta 2012

Väsyä ja värkkäilyä

Jotenkin on nuutunut olo, kai se on tämä takatalvi kun lumisateineen toi taas nivelsäryt ja apean mielen.

Käsitöitä teen ja jotain leipomuksiakin, jopa jälkkäriä monena päivänä...vaikka ei tavallisesti kuulu tapoihini, ehkä sitä kaipaa vitamiineja ja siksi pakkasesta marjoja on tullut kiisseleiksi ja rahkoihin kaiveltua.

Eilen tein miltein kahdesta kilosta appelsiinejä riisin ja rahkan kanssa jättikulhollisen appelsiini-jälkkäriä ja meidän miehet huitasi yhdeltä istumalta kaiken, taitaa olla vitamiininkaipuuta heilläkin. Hyvä kun kelpasi,  mukavampi tehdä kun ei jää roikkumaan!

 Nupulle kudoin Esikon valitsemasta 'babyull lanet' -langasta myssyn...tai siis kaksi myssyä ja säärystimet. Jotenkin en vaan saa nätisti noita lyhennettyjen kerrosten käännöskohtia, keljusti jäävät näkymään.
Tämä ruusu on mielestäni kaunis ja tähän pienempään myssyyn tein korvallisille tälläiset ikäänkuin 'korvalapuiksi'.


Juniori pyysi lapaset tälläisestä pehmeästä 'Laura'-langasta. Kudoin joka toisen kerroksen valkealla 'kotikulta Pehmoinen'-langalla,että sain edes hiukan tiiviimmät ja jonkinlaiseen muotoon nuo...oli keljua kutoa, kun on niin pörheää...en tykännyt, mutta pehmoisethan nuo on...hetken.


Nyt on työn alla miesten perussukat 'Nalle Kukkaketo'-langasta, kiva lanka kutoa ja vaikka onkin ohkasta, niin etenee vaivatta. Teen yhdellä pyöröllä molemmat sukat kerralla.Iskä toi eilen lehtikuusen oksia sisälle ja katsokaas, jo näkyy vihreää...vuorokaudessa! Tulkoon vain lunta, mutta kyllä tulee kevätkin!

Kyllä kai sitä täytyy mennä tiskien ja pyykkien pariin hetkeksi ennen ruuan laittoa, huvitti tai ei...ja illalla sitten tulien rätistessä uuneissa (niinpä niin, taas on pakko lämmittää) kutoa sukkaa...ihan mummola-fiilis, mahtuispa vaan keinutuoli olemaan alakerrassa uunin kupeella.


3 kommenttia:

 1. WAAAAU! Ihanat noi, tosi ihanat! :-)

  Jes, en malta odottaa että saadaan noi käyttöön.. Toivottavasti olis pipot sopivia heti!!

  VastaaPoista
 2. Luultavasti jompikumpi on sopiva, toivottavasti pienempi ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat! Tuo keltainen on oikea vitamiiniruiske!

  VastaaPoista