perjantai 11. toukokuuta 2012

Kerronpa teille...

kuva lainattu täältä
 ....(sarjassamme 'naapureita naurattaa') nolon tarinan ns kasvihuoneestani.

Tuo kuvan muovipömpeli on siis tarinan päähenkilö ja minä se nolo osa tarinaa. Sanotaan tuota tekelettä nyt sitten kasvihuoneeksi, sellaisena sen ostin...liikoja harkitsematta kuitenkaan (myönnän). Maksoin hökötyksestä sentään vain puolet sen nykyhinnasta..(pakko jotenkin puolustella) Lahden Kärkkäisellä viime kesänä.
Eipä siinä, tultiin laatikon kanssa kotio ja Iskä jelppas kasaamisessa, helppo oli laittaa läjään...ei tarvittu työkaluja tai voimaa...ihan hajosi muoviset liittimet ilmankin, vaikka varovaisia koitimme olla. Nooo..jotenkin pysyi rotisko läjässä ja kaikenlaista pientä siellä kasvatinkin...kirsikkatomaatteja ja ämpäriperunoita parhain tuloksin...muut himpun huonommalla, mutta kuitenkin...

Tässä eräänä päivänä, reilu viikko sitten tempasin muovin taas häkkyrän päälle talvisäilöstä ja vein pari ekaa purkkia hyllyille nököttämään. Kävin aamuisin kuulostelemassa lämpötilaa ja iltapäivisin raottamassa oviaukkoa, silloin kun aurinko paistoi - kaikki OK.
Toissapäivänä sitten innostuin kasvihommiin, niinkuin täällä jo innoissani kehuinkin...jätinpä vaan lisäämättä sen osion, jossa selviää 'mitä sitten tapahtui'. Iltapäivällä nimittäin makasin  reporankana sängyssä lukemassa, nivelet apua parkuen kun Keskiketterä huristeli mopedillaan kotiin ja ensi sanoikseen kertoi, että kasvihuone on kaatunut!  Epäuskoisena  kyselin onko tämä vitsi, mutta  poika sanoi vaan että eiku siellä se on ketarat pystyssä pitki pihaa! Jopas pääsi meikämamma nopeaan punkasta ylös ja pihalle...ja Iskä + poijaat mukana. Näky oli lohduton!  Häkkyrä oli tosiaan rivakan tuulenpuuskan seurauksena kipannut ja koko mun aamupäivän urakka pitkinpoikin...tunnustan, että tippa tuli linssiin ja myöhemmin hiki, kun selvitimme sen sotkun ja epämääräisin naru+lautapatentein kasasimme höskän jälleen.
Nyt mulla ei ole aavistustakaan siitä missä vaalimani perennojen siemenet ovat...jossain siellä, ehkäpä tomaatin juurella tai pelakuun....tai vaikka vesimeloonin...tai sitten kasvihuoneen  muoviseinältä vesiletkun kanssa maahan huuhdottuina...NYYH!

Äsken kävin  kameran kanssa kurkkimassa miltä rotiskossa tänään näyttääOnneksi KAIKKI kasvit ei tuhoutunu, mutta jonain päivänä (kunhan harmitus hellittää) pitää pestä  noi kaikki ruukut ja purkit. Nyt kovasti toivon, että raaskisin vaikkapa ensikesäksi ostaa paremman kasvihuoneen.

Rekun kanssa taas palloiltiin samalla kun ulkona hiippailin..ekasta kuvasta huomaat varmasti, miten  isosti Rekku tykkää olla kameran edessä  :)

Jotain keväistäkin pihassa jo löytyy..kaiken rojun ja muun joukostaHylätyn autonromun on valtaamassa vattuTälläisiä täällä  tänään...katselin juuri ikkunasta, että alkaa tuulla......

6 kommenttia:

 1. Otan osaa! Me käytiin juur eilen ostamassa uusi kasvihuone. Edellisen purkutyöt saadaan lähiaikoina tehtyä.

  VastaaPoista
 2. Oi,onnea uudesta kasvihuoneesta <3

  Mulla oli useita vuosia tosi kiva vanhoista ikkunoista tehty kasvari, jonka sivussa oli vielä kurkkulavakin...se oli aivan ihana, mutta sen aika täyttyi muutama vuosi sitten. Nyt tuntuu rahasta olevan niin tiukkaa, ettei millään raaskis ostaa uutta...se on tää mun piiiiiiitkä sairasloma kun on sotkenu meidän talouden.

  Onneks nuo kasvit ei oo niin kamalan vaativia, kasvavat mukavasti vaatimattomammassakin.

  VastaaPoista
 3. Onneksi kasvit säilyivät. Mies teki muutama vuosi sitten kasvihuoneen jämälaudoista ja muovi heitettiin päälle. Ei ehkä kaunis, mutta ajaa asiansa.

  VastaaPoista
 4. Kasvihuone on kyllä hurja kiva,ja vaikka välillä on noita kipuja ja vaivoja niin sen saa helpommin hoidettua, kuin kukka-/kasvimaan. Luulen, että jonkinlainen kasvihuoneen tapainen mulla tulee olemaan niin kauan kun on pihaa, jossa sitä pitää.
  Hirveän kiva, että sinullakin Molla on omasi.

  VastaaPoista
 5. Hih! Ihmettelin, miksi olet pannut salaminsiivuja kukkapurkkiin, mutta kuvaa suurentamalla hoksasin, että tuo orvokki onkin ihan omasta takaa salamin värinen! :o)
  Kasvihuone olisi kiva... Pihassa oli muuttaessamme, mutta purettiin pois huonokuntoisena. Ikkunaremontissa olisi pitänyt säästää vanhat ikkunat, olisi saanut valmiina sälekaihtimetkin karvihuoneeseen... ;o)

  VastaaPoista
 6. Vai salamia :)))
  Vaikka toisinaan oon kyllä juurikin niin hajamielinen (ja sekava), että saattaisin salamit istuttaa. Jossain vaiheessa mun epilepsia-kohtaukset oli ns toiminnallisia poissaoloja ja niiden aikana tein kaikenlaista...esim kuorin ja palastelin 2kg perunoita ja muutaman sipulin, tälläsin kerman kera vuokaan ja laitoin uuniin...kyseessä oli vieläpä puuhellan uuni ja tuletkin ihan asiallisesti viritin. Voin kertoa, että hämmästyin kun tulin tolkkuihini. ;D

  VastaaPoista