perjantai 13. heinäkuuta 2012

Meidän perhe

Sain toivomuksen esitellä perheeni ja kertoa muutenkin enemmän minusta/meistä. Kuvina en perhettäni esittele, meidän miehet kun ovat sen kieltäneet.

Iskä (vm 68) ja minä tapasimme maaliskuussa 1994 upouudessa työpaikassani, pienessä juuri avatussa kyläbaarissa, jonka lähellä Iskä on asunut koko ikänsä. Hän otti heti baarin auettua tavakseen töistä tullessaan poiketa kahvilla, jotenkin yksi asia johti toiseen ja .... tiedättehän.
Saman vuoden elokuussa muutimme Esikon kanssa virallisestikin Iskän luo, tähän samaiseen taloon jossa vieläkin asumme.
Iskä on ollut Esikolle Isä ja ihan biologiseksi isäksi hän tuli 1996, kun reilu vuosi kihlautumisemme jälkeen Keskiketterä syntyi. Vuosi ja kahdeksan kk myöhemmin syntyi Juniori ja perheemme oli valmis.
Iskä tekee kovasti töitä, metsästää, marjastaa ja tekee hirmuiset määrät polttopuita sekä hoitaa ns 'perikunnan metsää'. Koulutukseltaan Iskä on talonrakentaja/kirvesmies, mutta työkseen nykyisin metallityöntekijä. Hänen työpaikkansa on noin 5km:n päässä kotoa sijaitseva pieni metallipaja...toistaiseksi...

Esikko (vm 90) on minun tyttäreni, biologiseen isäänsä emme ole yhteydessä. Esikko on jo naimisissa ja äiti. Hän elää suloisen perheensä kanssa Lahdessa. Hänestä en sen isommin kerro, vaikka hän onkin minulle äärettömän rakas <3
Jos Esikon elämä kiinnostaa hänen bloginsa löytyy täältä.

Keskiketterä (vm 96) on ihana, järkevä teinipoika. Joskus toki otamme yhteen, mutta kaikenkaikkiaan murrosikä on tähän asti sujunut ilman suurempia ongelmia. Poika aloittaa ammattiopinnot syksyllä Lahdessa ja ainakin ensimmäisen vuoden kulkee koulua kotoa päin, katsotaan sitten myöhemmin kaupunkiin muuttamisen mahdollisuutta. Keskiketterä on sanavalmis ja harkitseva nuori, joka osaa lähes aina perustella mielipiteensä hyvin. Hän on mahdottoman kiinnostunut mopoista ja moottoripyöristä ja niistä meidän kiistammekin useimmiten johtuvat. Kevari ja -kortti olisi haaveissa, mutta toivottavasti järki voittaa ja tyytyy mopoilemaan siihen asti, että saa auton ajokortin.
Keskiketterä on ahkera työmies ja tänäkin kesänä on tehnyt aikamoisen kesätyörupeaman, molempien (minun + hänen)  toiveesta loppukesä menee lomaillen ja keräten voimia kouluvuotta varten.
Keskiketterä kuuluu suoralippaisten lökäpöksyjen joukkoon ja viettikin viimeviikolla Lahden Mukkulassa kaksi päivää nauttien SummerUpista ja lempimusiikistaan.

Juniori (vm 98), meidän 'vähäpoika', niinkuin Iskän perheessä sanotaan. Toiset nimensä poika sai isoisiltään (Aarno Juhani) koska olimme jo päättäneet että lapsilukumme on täynnä ja halusimme näin kunnioittaa isovanhempia. Juniori on valloittava ja mielikuvitukseltaan rajaton heppu. Hänellä on loistava, joskin hiukan erikoinen huumorintaju. Meidän lapsistamme Juniori on ehkä eniten epäsosiaalinen, vaikka tuleekin hyvin toimeen ihmisten kanssa...hän ei vain isommin perusta muiden seurasta. Helppo lapsi on hänkin tähän asti ollut, vaikka toisinaan opettajansa haluavatkin olla yhteydessä meihin vanhempiin ;)
Ennen Juniorin syntymää oma isoäitini (nyt jo edesmennyt) sanoi tästä pojasta tulevan pappi, niinpä hän pääsee ammatinvalinta-asioista aika helpolla  *wirn*  No ei vaiskaan, ei taida tulla pappia....kasiluokalle menee nyt syksyllä ja vielä miettii mikä hänestä tulisi isona.
Juniori on näitä paljon puhuttuja pelaajia, hänellä on useita pelikonsoleita ja pelitietokone ja aika paljon ajastaan hän käyttääkin noita härveleitä naputellen. Välillä tosin käy ulkona juoksemassa tai vaikkapa rakentelemassa miekan ja kilven tms. Juniori on vielä suloisesti lapsi (vaikka on jo yli 180cm pitkä niinkuin veljensäkin) ja toisinaan niin kovin aikuismainen pohtiessaan ihan oikeita asioita.

Mun on ihan pakko sanoa, että meidän lapset on aivan mainiota! Rakastan tuota kolmikkoa enemmän kuin ketään tai mitään. Kaikki he ovat mukavasti säilyneet läheisinä, Esikkokin vaikka elää jo omaa elämäänsä. Usein koko kotona asuva perhe istuu yhdessä katsomassa telkkaa ja juttelemassa. Joskus pelataan lautapelejä yhdessä ja varsin mukavasti molemmat pojat juttelevat omia asioitaan. Koen, että meillä on hyvät välit ja olen siitä kauhean onnellinen ja kiitollinen!

Nyt en taida tähän hätään jaksaa kertoa enempiä jorinoita, joten itsestäni lisää toisella kertaa. Oma koneenikin on edelleen rikki, joten postaaminen Juniorin koneella jatkuu (mälsää) eikä kuvia saa suoraan koneelle ja niinpä joitain valmistuneita käsitöitä on esittelemättä...jonakin päivänä sitten.

Huomenna Iskä ja minä suuntaamme häihin Tervoon ja näin siis 'juhlakautemme' jatkuu, viimeviikkoina olemmekin viettäneet hautajaiset ja konfirmaatiojuhlan ja tulossa näiden häiden jälkeen toiset ja sitten synttäri tohinoita...Nuppu 1v ja Keskiketterä 16v (samana päivänä muutes) + parit muut synttärit ja merkkipäivät.

5 kommenttia:

 1. Kivasti kerroit perheestäsi, oli mukava lukea.
  Häähumua ja muutakin juhlahumua sinne!

  VastaaPoista
 2. Todella kiva postaus!!

  VastaaPoista
 3. Suoralippaiset lökäpöksyt.. Ihana :)))

  VastaaPoista