sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Diagnoosia ja muuta sälää

Kuntoutustutkimusyksikön koetulokset on valmiit, luuntiheys on ohentunut, rannekanavat ahtautuneet, ja etenkin polvissa nivelrikko aika pahana.
Tavallaan tuntuu hyvälle, että on löydöksiä...en ole luulosairas...toisaalta on vähän tuomittu olo.
Lähete kirurgille laitettu noista ranteista ja pikkusen hirvittää tuleeko puukkoa vai riittääkö öiset lastat. Kuvittelin että käsityöt olis hyvästä, mutta päinvastoin...on kuulemma syytä hillitä rasitusta - niinpä tietysti.
Painonhallinta on nyt avainasemassa, myös ranteiden, mutta etenkin polvien tähden....ärsyttää, ei käsitöitä vaan laihdutusta - no hyvää joulua vaan!

Iloa näihin päiviin on tuonut pikkuihminen, Nuppu tuli perjantaina yökylään ja lähtikin vasta tänään aamulla pois...menikin kaksi yötä samalla kertaa. Uuvuttavaa mutta mukavaa! Ihana tyttö <3

Esikon ja Vävyn suuri muutos eli omakotitalon osto ja remontointi on sujunut ihan hyvin ja muutto on jo ovella. Nuppu muuttaa keskeltä kaupunkia kerrostalosta maaseudulle, isolle tontille luonnonsuojelualueen viereen. Harmi vaan, että kulkeminen heidän luokseen on sitten pikkusen hankalampaa näin ajokortittomalle, mutta ainahan sitä saa sumplittua.

Pönttöuuneissa poksuu tulet ja marjarahka on tekeytymässä...ei tää nyt silkkaa murhetta ole :)

8 kommenttia:

 1. Tervetuloa kerhoon:) Miulla molemmat ranteet leikattu parivuotta sitten, ja nyt kädet pelaa, lastat ei olleet oikein hyvät.Polvet on sökö ja painoa liikaa, nyt 9 kiloa tippunut.
  Jaksamisia siulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että leikkaus on tuonut sinulle avun! Aika usein se kai onnistuukin toivotusti, näin kuulin.
   Painon pudotuskin on sulla onnistunut mahtavasti!

   Asenteesta se aika pitkälti kai taitaa olla kiinni, siitä omasta halusta auttaa itseään...mun pitää vaan koittaa tsempata tässä !

   Poista
 2. Se on hyvä, että jotain positiivisiakin asioita elämästä löytyy ja löydät. Kaikilla ei ole sitä taitoa.
  Voimia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu - aina välillä unohdan noi elämän plussapuolet, mutta lapset ja lapsenlapsi on hyviä muistuttajia :)
   ...ja te ihanat lukijat täällä blogistaniassa

   Poista
 3. Voimia Sinulle, sairauksien kanssa on vaan elettävä! Ei sun käsitöitä kokonaan varmaan tarvii jättää, mutta sitä liikuntaa väliin. Samaa täällä itsekin yritän ihan voimien ja kipujen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molla!

   Kyllä mulla puikot on kilissy jo taas tänäänkin, koitan pikkusen vaan malttaa lyhentää yhtenäisiä kutomishetkiä ja tehdä jotain muuta väliin, "sääli" vaan ettei esim siivoomista oikein voi pitää liikunnallisena välityönä...se kun käy käsien päälle myöskin *hih*   Poista
 4. Ainahan se on kuitenkin hyvä tietää asioille nimi.
  Tsemppiä niihin painonhallinta asioihin, pienin askelin, ja varmaan ne käsityötkin sopii silloin tälloin.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. On se kyllä jotenkin helpottavaa kun esim polvikipu onkin nivelrikko, tavallaan on enempi oikeus siihen särkyyn, ei tarvi potea huonoa omaatuntoa kivusta. Tietysti sitten tullaan itsehoidon merkitykseen, kun vaivalla on nimi ja "nimellä hoito" niin on tavallaan itsellä vähintään osavastuu siitä kuinka voi.

  VastaaPoista