perjantai 12. lokakuuta 2012

Nimi löytyi.

Taannoin kirpparilta ostin vekottimen jonka käyttötarkoitus oli mulle arvoitus, eipä ole enää!

Nätti Rätti tiesi kertoa, että kyseessä on läppäkoukku. Hän on käyttänyt kyseistä vekotinta neulekoneella neuloessaan, silmukoiden siirtämiseen viereiselle neulalle.
Pienen surffailun jälkeen löysin läppäkoukun nypläystyökalujen otsakkeen alta Jatan aitasta. Näin selvisi tämäkin pulma ja kuinka ollakaan, samalla reissulla kun tuon härvelin ostin niin ostin niitä nypylöitäkin...taitaa siis olla tosiaan tarkoitettu mun lähteä sinne pitsihommiin...ja onhan isänikin syntyjään Raumalta, johan sen siitä pitäis tietää :)Tälläinen pieni "prinsessa" kävi muuten ämmin ilona viime sunnuntaina:Hän osaa hienosti syödä jo itse  :) 


Ette muuten arvaa miten ihanalle tuntuu, kun kolmen päänsärkyisen ja huonovointisen päivän jälkeen uskaltaa juoda kahvia ja tuntee olon jo miltein omaksi. 
Jospa tänään uskaltaisin jo käväsemään Esikon ja Vävyn uuden kodin katsomassa, on niin harmittanut kun en ole sinne uskaltautunut edes piipahtamaan nyt kun pääsivät viimein remonttia aloittamaan. Auttamaankin tekisi kovasti mieleni, vaan enköhän vielä ehdi.

12 kommenttia:

 1. Joo-o, kyllä se kohtalo nyt ihan sormella osoittaa, että nypläyshommat on aloitettava!
  Jatan Aitta on muuten Äitini nuoruudenystävän perustama, hänen tyttärensä (oma lapsuudenaikainen ystäväni) pitää kauppaa nykyisin. Pitäisiköhän joskus poiketa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä muuten olis kaukana meiltäkään tuo aitta, vaan uskaltaiskohan sinne...näyttää aika houkuttelevalta...tarvis ehkä ottaa käyttöön Esikon kehittämä määrärahasysteemi, että taskuun vaan ennalta päätetty summa eikä mitään maksurahakorttia niin ei kävis vahinkoja :)

   Poista
 2. No selvästihää siun pitää nypläriks ruveta, kaik merkit viittat siihen suuntaa:)

  Ompa ihana prinsessa,hurmaava.

  Olen iloinen kun migreenisi alkaa helpottamaan

  VastaaPoista
 3. Hyvin näyttää mummin murkinat maittavan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisitpas nähnyt miten eilen neiti pisteli puuroa :) en sellaista puuronsyöjää ole ennen nähnyt, ei meinannut ämmin käsi toimia tarpeeksi vikkelään.
   On niin reipas tyttö että!

   Poista
 4. Mukava kuulla voinnin parantuneen. Ne on ehkä niitä parhaita vieraita nuo pienet sottanaamat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on se Nuppu vaan rakkain kyläilijä, vaikka muutkin toki tervetulleita!

   Poista
 5. Hyvä että voit jo paremmin. "On jäätelö hyvää kun yksin syö.." vai miten se meni, ihanat kuvat tomerasta pienokaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisesta Nuppusesta on niin paljon iloa ämmille, livenä ja kuvina.

   Poista
 6. Migreeni on kyllä kauheeta. Nuorempana oli joka viikkoinen ilo, nyt onneksi harventunut.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena migreeni mullakin tapasi usein vaivata ja Junioria odottaessa tavan tuostakin, sen jälkeen muistaakseni vain kahdesti ennen tätä syksyä. Arvelen näiden nyt tulleiden kohtausten liittyvän hormonitoiminnan muutoksiin, suoraan sanottuna menopaussiin, jota jo aavistelen alkavaksi - kuulemani mukaan joillain siihen liittyy migreenioireita ja taidan olla yksi niistä "onnekkaista".
   No jos niin on, niin sehän menee ohi kun muutkin menopaussioireet loppuu.

   Mukavaa viikonloppua sinullekin.

   Poista