keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulukysely eli lisää paljasteluja



Riemukkaasti elämäänsä kuvaileva hurmaava ja vallaton Kiki, Kiki's home-blogista tarjosi mulle tilaisuuden riivata teitä jälleen tunnustuksenomaisilla paljastuksilla - Kiitos Kiki ♥

Entrasin (siis tuunasin)  vuosia ovessa killunutta "marja"-kranssia  Nupun katkaiseman  helminauhan helmillä ja muulla sälällä. Tuli ihan kiva - ite tykkään eli saa taas killua ovessa mutta jospa kuitenkin vaan joulun ajan.

***

Lempi joulukukka

Ehdottomasti Amaryllis, 
jonka ekaa kertaa viitsin huolehtia viime joulusta tähän tulevaan (olevaan?)...tosin tunnustan, että kolmesta sipulista vain yksi on kukkinut eikä nuo kaksi edes lupaa kukkaa, ei ne muuta kuin kasvattaa lehtiä. 
Noh, ehkä ensi vuonna sitten olis koko kolmikko paremmassa kukkimisvireessä.
Yksi noista on ihan kukkivana lahjaksi saatu ja kaksi alennuksesta sipulina (vai onko se mukula?) ostettuja ja viimejouluna ensimmäistä kertaa itse kukittamiani. Melkein jo siis löysin viherpeukalon.

Toiseksi suosikki (vaikkei sitä toki kysyttykään) olis varmaan Jouluruusu. Siinäkin on superkaunis kukka.

Tämä ovikillutin on ihan omatekoinen. Paperinarusta  neulottu hässäkkä on kierretty kuparisen renkulan päälle, ommeltu muutamalla pistolla kiinni ja niitä samaisia helmiä rautalangassa kera halppisnauhan. Tästäkin tykkään.


***
Joululaulu, joka virittää tunnelman.

Tähän en oikein pysty vastaamaan...Joulumusiikki lähes laidasta laitaan on mulle ihan must.
Joululaulujen kuuntelun aloitan kuitenkin tavallisesti vasta Jouluradion lähetysten alkaessa. Tykkään ihan superpaljon kuunnella just Jouluradioo, siellä kun soitetaan niitä hiukan erilaisempiakin juttuja. Monet mulle tärkeistä joululauluista on hengellisiä, mutta yhtä lailla tykkään AAAAIIIVAN toisenlaisistakin vaikkapa:


Tuo Varasteleva joulupukki on yksi ikisuosikeistani joululevyistä, kuin myös Elvis Presleyn joululevy...ja lukuisat muut. Eli en oikeesti osaa sanoa sellaista yhtä laulua.

Joulumusiikki on mulle supertärkeetä!


Tää jouluvalo on ollut tuolla ikkunoiden välissä monta moninaista vuotta. Verannan ja sisäeteisen välissä oven vieressä on tuo SUPERlikainen ikkuna...tarvis vissiin pestä se...hmmmm...joskus. En siis tapaa kauheesti laittaa ja korjata pois joulujuttuja...


***

Joulun tuoksu.

Kinkku.
Se paistetaan leivinuunissa aaton vastaisena yönä ja aatto aamuna tuoksu on huumaava.
Siihen asti kun jouluaaton ateria alkaa valuu kuola meillä jokaisella, 
kinkku vaan tuoksuu niiiiiiiin ihanalle.

Glögiä en itse juo, mutta meidän miesväki on jo lipittänyt kymmeniä litroja...tuoksu on hyvä, ihana!

Hyasintti, onhan se mahtava...toki ei keittiössä tai makuuhuoneessa, mutta tykkään.




Ja mikähän tässä olis homman nimi? Selvinnee joskus myöhemmin.

***


Tätä jouluvalmistelua en koskaan jätä tekemättä.


No höh, tietenkin joulusuklaiden osto!
Se tulee tavallisesti tehtyä hyvin perusteellisesti...
...ja monta kertaa!

Joulutorttuja on myös pakko paistaa vaikka mikä olis (vaikka en edes liiemmin tykkää niistä), silloinkin kun jouluna olin keuhkokuumeessa niin pakotin meidän miehet paistamaan.



Esikon tekemä jouluenkeli, yksi rakkaimmista koristeista ♥


Tuohon ihan pakolliseen jouluvalmisteluun ja siihen etten ole järin hanakka korjaamaan pois koristeita sun muuta tilpehööriä liittyy tämä viimeinen kuva (alla).

Tuo pallohäsmäkkä on roikkunut tasan tuossa siitä asti kun joskus tammikuussa nostin sen ovesta pois. Kertaakaan ei siitä ole pölyjä pyyhitty, enkä oikeestaan oo edes havainnu sitä tuossa...ja tuo paikka jossa se killuu on meidän olkkarissa ...aivan kulkuväylän kulmilla...ois saattanu normikodissa lentää hiiteen jo aikoja sitten ja mää vasta just sen hokasin että kas, mitähän noista keksis.
Joulusiivous siis olis paikallaan! Erittäinkin paikallaan!



Mukava muutaman millin pölykerros ... aika hyvin kertoo mun huushollerskan kyvyistä.




Tälläsiä jouluaiheisia paljastuksia/tunnustuksia tällä kertaa. Nyt oon tylsä enkä jaa kelleen nimetylle tätä vaan auliisti tarjoan mukaan poimittavaksi. Jos tartut tilaisuuteen niin vinkkaa mulle, että tiedän käydä luuraamassa sinun jouluasioitasi.

11 kommenttia:

  1. Kädentaidot ovat selvästi periytyneet Esikolle; aivan mahtava jouluenkeli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, paljastan nyt kuitenkin ettei hän suinkaan ole pikku-pilttinä tuota väkertänyt vaan vasta ollessaan jo maailmalla eli ns aikuisena.
      Ihqu se siltikin on ♥

      BTW....Hän myös teki ensimmäisenä ompelutyönään (nyt aikuisena) tilkkupeiton Nupulle ... ja koulussa ei edes saanut käyttää ompelukonetta muutaman(!!!!) pienen sattumuksen takia! Niin että oikeassa olet, perittyä sen pitää olla eikä opittua.

      Poista
    2. Hei ihan pakko sanoa, että juu onhan toi ihana toi enkeli ja hieno ja kaikkea, mutta taisin olla jossakin symbioosissa kun tuon tein... Koskaan ei oo askartelut näyttänyt noin nätiltä.. ja tuon tein päiväkodissa töissä ollessani, sillä aikaa kun lapset nukkui.. Muistaakseni..?! :D

      Poista
  2. Aaaaah, joulukyselyyn pitää TIETYSTI vastata!! Kiitosta vaan!! :o)
    Palaan asiaan muutaman päivän sisällä... ;o)

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla tai lukea, että muillakin jää joulu koristeet koko vuodeksi paikoilleen. :)
    Meilläkin oli värivalot ikkunassa koko kesän, mutta eihän niitä toki silloin poltettu.
    Mukavaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
  4. Mä kävin äitin lennon lähtöä odotellessani vastaamassa joulukyselyyn :) Sieltä se on kotiin tulossa, kamera täynnä kuvia pikku-Prinsessasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi joi...varmasti ihana nähdä kuvia ja kuulla miten siellä on mennyt. Toivottavasti pääset pian ihan livenä tapaamaan pikkuista ♥ - sanohan muuten äidillesi terveisiä, mä kurkin nyt sun vastaukset.

      Poista
    2. Äiti kiitti kovasti terveisistä ja lähetti terveisiä takaisin. Pieniä kommelluksia lukuunottamatta lento kotiin oli sujunut hyvin.

      Poista
  5. Veera ja Minttu, en pääse jostain syystä vastaamaan kommentteihinne suoraan :(

    Veera, ensin ihemttelin tuota symbioosia (=symbioosi tarkoittaa lajien välistä vuorovaikutussuhdetta, josta molemmat osapuolet hyötyvät), mutta hoksasin että tarkoitat saaneesi askarteluun sopivan flow:n niiltä tarhapöl...eiku lapsilta :D Jaa ei vai?!

    Minttu, onneks ei ne koristeet omaan silmään haittaa ja muillahan ei oo niin väliäkään ;)
    Ihanaa joulun aikaa!

    VastaaPoista