sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Lumipalloheisi

Pari kesää on meidänkin pihassa kasvanut Lumipalloheisi, joka mun oli ihan pakko saada nähtyäni jossain puutarhaohjelmassa sellaisen - se näkemäni oli jossain pohjoisessa ja miltein pienen omakotitalon korkuinen.

Omani on vielä pieni, mutta kukkii ihanasti eikä tänä kesänä ole edes saanut ötököitä riesakseen.


Onnea valmistuneille ja heidän läheisilleen!
Olkoon tulevaisuutenne täynnään onnistumisia ja iloa!
10 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä kaunis pensas. Sain joskus naapurilta alun, mutta se katosi.
  Hyvää kesäkuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä kovasti, meidän piha on kovin vaatimaton ja tämä vielä kovin nuori pensas on ehdoton kuningatar paikallaan.

   Poista
 2. Toi on kyllä ihana pensas! Sen minäkin kyllä meille haluan, johonkin kohtaa pihaa :)
  Mukavaa viikon alkua sinne
  tuksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kaunis, toivon kovasti että kasvaisi oikein suureksi ja näyttäväksi...täällä meillä ei juurikaan ole Lumipalloheisiä ja siksikin kai tykkään kovasti siitä. On hiukan erilainen, niinkuin minäkin ;)

   Poista
 3. Voi kun upea ja ihan kuin lumipalloja nuo kukat. Meillä oli kotonani lapsuudessa tuollainen, nyt tuli nostalginen olo :)
  Mukavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan kiva, että näitä perinteisiä kasveja saa ihan tavan puutarhamyymälöistä.
   Löysin ukonhattua, juuri samanlaista kuin muorilassa (isäni kotipaikka) oli...oli ihan pakko ostaa omaan tulevaan perennapenkkiin.
   Nostalgia fiilis tuli mullekin :)

   Poista
 4. Ihanasti kukassa ja hyvässä kasvussa! Mulla on kaksi, mutta kummankin syö jokin ötökkä, heti kaikki lehdet. Nyt toisessa ei ole elon merkkejä alkuunkaan. Tykkäisin kovasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä se taitaa olla puutarhaöttiäisten herkkua, viime kesänä sain jatkuvasti sumuttaa suopa-vedellä kiusaajia Lumipalloheisini kimpusta.

   Poista
 5. Tuo lumipalloheisi on kaunis, mutta meillä ja monilla muilla, kuten Heleenallakin on tuo sama ongelma, että elukat tykkää siitä myös. En soitten tiedä, kuinka se pitäis myrkyttää, jos alkaa sellaista vaivaa olla. Itseltä hävitettiin koko puu, vaikka oliki jo tosi iso.
  Tulin tänne kurkkimaan, kun Sudella mainitsit sinullekin sattuvan Kat haasteen. Jos innostut, tule ihmeessä mukaan, ehdit ihan hyvin, aloitat vaikka tänään ( riittää kun esittelet yhden työn tästä eteenpäin)Tämä tempaus on tarkoitus olla kannustin, jotta saisi edes jonkun aloituksen loppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän oitis tartuin haasteeseen! Tämä onkin kiva ja hyödyksi mulle kun oon tällänen tuuliviiri, etten tahdo malttaa mitään.

   Minäkään en oikein tiedä miten tuon Lumipallohesi-pensaan tuholaisentorjunta pitäisi oikeaoppisesti hoitaa, itse olen sumuttanut mäntysuopa/toluvettä muutamaan kertaan päivässä, silloin kun ötököitä ilmaantuu.

   Poista