keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kutimien kimpussa

ja muuta arkista puuhaa - sellaista kuulu näihin päiviin.

Juniori on tänään jo koulukunnossa, edellisen kerran koulutieltä onkin palannut torstaina ja potenut ankaraa räkätautia siitä alkaen.  Maanantaina käytiin tk:ssa saamassa antibioottikuuri ja eilinen oli jo kuumeeton, mutta edelleen yskäinen kotipäivä. Toivon kovasti, ettei tauti saa uutta vauhtia vaikka poika kouluun jo lähtikin. Iskähän sairasteli  viime viikon keuhkoputkentulehdusta ja Keskiketterä (sitkeä sissi) on yskinyt köhinyt jo vissiin kuukauden. Keskiketterällä on hyvä vastustuskyky, eikä tauti ole kunnolla  päässyt niskanpäälle.

Siirryttiin viikonloppuna 'nykyaikaan'  telkkarin ja  tiskikoneen osalta...
...siinä vanhaa ja uutta  :)) himppusen erilaista nyttemmin katsoa telsua. Tiskari oli hiukan yli 15v vanha ja kiukutteli, nyt on uusi ja kuuliaisesti pesevä massiina - mukavia uudistuksia!Käsityörintamalla mennään aika ykstotisissa merkeissä:


...eli yläkuvan lankatilaukseni lankoja kudon (hitaanlaisesti kylläkin) domino-peitoksi...tarkoituksena aikaansaada mukavan pehmoinen ja lämpöinen häälahja kesän hääpärille.

Kutoessani katselin ja tunnustelin tekelettä ja näin peitossa elämän, tummia karkeampia tweed-lankaisia 'murheenpaloja', suloisen pehmeitä alpakkaisia vaaleita 'iloja' ja valtaosaltaan ruskeankirjavaa lämpimän pehmeää, mutta tavanomaista villavaa 'arkea'...koska suunnitelmaani kuuluu lopuksi kiertää domino-palat yhtenäisellä reunalla, täytyy sen tällä ajattelumallilla olla tuo vaalea alpakkalanka - ilon ja onnen lanka. Heh, tää nyt on tätä mun päänsisäistä maailmaa...lämpimiä ajatuksia kuitenkin lahjaani lankojen mukana kudon...

Nyt on tehtävä välillä piipahdus aurinkoiseen pihaan...jospa jo saisin viriteltyä muovit 'kasvihuoneen' päälle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti