tiistai 15. toukokuuta 2012

Ohje

Raparperipiirakka

n 75g   rasvaa
n 2 dl   sokeria
             muna
   1  dl   maitoa/kermaa/kermaviiliä/jukurttia
   3  dl   vehnäjauhoa
   1  tl    leivinjauhetta

kiisseliin


n 5  dl   raparperipaloja (tai karviaisia, mansikoita, omenaa tms)
n 2  dl   sokeria
   2  rkl   maissijauhoa (tai perunajauhoa)
   2  dl   vettä
   2   tl   vaniljasokeria

Laita kattilaan muut kiisseliaineet paitsi vaniljasokeri ja kiehauta kiisseli. Ihana tuore rapsku tarvitsee vain pikkuisen pehmitä, nopea juttu.
Lisää vaniljasokeri valmiiseen kiisseliin ja jätä jäähtymään.

Vatkaa sokeri ja rasva, lisää muna (kun taikina juoksettuu aloita alusta *wirn* eiku siis...) lisää neste ja viimeisenä jauho, johon sekoitit leivinjauheen.

Itse kaadoin taikinan suorakaiteen muotoiseen pienehköön vuokaan, ohjeessa kehoitetaan käyttämään voideltua pyöreää (halkaisijaltaan 26cm) piirakkavuokaa.
Taikinan päälle kaada hiukan jäähtynyt kiisseli ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min. Omani ei ollut noin kauan, mutta toisaalta puuhellassani ei ole lämpömittaria ;)

Piirakka ei ollut kamalan kutsuvan näköinen, mutta maku .... TOIMII!!! Iskä ja Junnu antoi erittäin positiivisen arvion: "Oisko tätä taas huomenna?"




 PS: Ei se vielä sentäs loppunut...

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! Raparperi on hyvää niin piirakassa kuin kiisselinä.
    Aurinkoa ja lämpöä sinne!

    VastaaPoista
  2. Kurkkaapa blogiini, siellä olis viestiä.

    VastaaPoista