tiistai 15. toukokuuta 2012

RapanperperiäRapskupiirakkaa, ihan ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Kokeilin uudella reseptillä. vaikuttaa epäilyttävältä...en uskaltanut vielä maistaa. Tähän raparperit kiehautetaan kiisseliksi ja kipataan piirakkataikinan päälle uuniin paistumaan.
Kohta keitän kahvit ja maistan.

Kasvimaan käytävät....jää tänäänkin siivoomatta, mutta otin kuitenkin kuvia   =)Iskä teki nuo laatikot ja 'papuaidan' monta vuotta sitten lehtikuusilaudasta, hyvin on kestäneet ilman mitään käsittelyä. Ekana kesänä heti harmaantuivat, niinkuin lehtikuusella on tapana...ja mä tykkään siitä että ovat harmaantuneet. Tälleen keväällä tekis mieli laittaa muutama loota lisää, mutta kesän tullen ... hyvä kun viitsin nuitakaan hoitaa, joten ei laajennusta!
Iskällä on tekeillä eräänlainen puutarhakalusto.


Kivijalassa kukkii, voikukat jo komeasti ja akileijat ihanina lehtiruusukkeina.

3 kommenttia:

 1. Tämmösiä meillekin suunnitellaan. Ne on jo toteuttamista vaille valmiit...

  VastaaPoista
 2. Mitä?? Joko uutta raparperia pukkaa?? Ei meidän pihassa... Vai kaivoinkohan viime kesänä raparperit ylös??
  No, raparperihilloa tein ainakin! Se on niin hapanta, että jääkaappi on vieläkin puolillaaan. Olen tehnyt niistä raparperipiirakkaa, herkkua!!
  Paitsi minä pistän hillon taikinan alle?

  VastaaPoista
 3. Villiviini: Tuossa samassa vaiheessa meillä tuppaa olemaan kaikki projektit (ja kauan!)
  Paula: Pieniähän nuo munkin raparperit vielä, mutta säälimättä riivin jo käyttöön...sitä kasvaa lisää...koko kesän. En ole minäkään näin ennen tehnyt, mutta hyvää oli ja tuo kiisseli painui mukavasti osittain taikinan sisään 'piilokoloihin'

  VastaaPoista