maanantai 25. kesäkuuta 2012

ai juu yks juttu....

...eiku kaks juttua on jääny kertomatta. Koska mun oma kone on pois käytöstä en nyt saa kuvia mukaan mutta kerron kuitenkin.

Jokin aika sitten meille kotiutui kaksi uutta (halpis)härveliä. Ensimmäisenä esittelen höyrypesurin.
Lexxa php 40 (kuva lainattu)
Pesuri on erittäin edullinen ja jotenkin himpula, mutta yllätykseksemme se puhdistaa. Imevä tämä laite ei toki ole ja se asettaa joitain rajoituksia käytölle.
Testannut olen lautalattialle, kaakelipinnoille, wc-kalusteisiin, peileihin, ikkunoihin, muovimattoon, puisiin kalusteisiin, leluihin....hmmm ainakin noihin. Ihan ok! OHH...miltein unohdin, puuhellan erittäin pinttyneeseen kylkeen ja luukkuun sekä itse hellan 'levyyn' - TOIMII! Vaatii hankaamista, mutta mukana tulleen teräsharja-suuttimen teho riittää melko hyvin.

Ihan 'OIKEALLA' höyrypesurilla en ole koskaan puhdistanut mitään, joten mielipiteeni Lexasta saattaisi muuttua kokeilun myötä (en aio kokeilla!).

Toinen esiteltävä kohde on tehosekoitin.
OBH Nordica Frutti Blender  6659 tehosekoitin (kuva lainattu)

Tämän laitteen hankimme, jotta marjojen käyttö lisääntyisi. Pakastimemme on turvoksissa viimekesän mustikoista ja puolukoista + puutarhamarjoista. Kone on ollut meillä nyt noin 1,5 viikkoa ja päivittäin teen ainakin itselleni marjasmoothien. Pojat tykkäävät pirtelöistä ja tekevät itselleen niitä (ILMAN MARJAN MARJAA!!!!!) ja Iskä ottaa kumpaa lajia nyt sitten tarjoaakaan, mutta vasta yhden juoman hän on omatoimisesti valmistanut.
TYKKÄÄN! Tehoja voisi olla enempikin, nuukailin taas liikaa koneen valinnassa, mutta toisaalta ihan reippaan satsin sillä kerralla surauttaa ja koska puhdistus on helppoa ei ole turhan hankalaa tehdä vaikka useampaa satsia jos juojia on useampi.
Uskoisin, ettei tule meillä juuri muuhun käyttöön kuin pirtelöiden ja smoothieiden tekoon, mutta siinä käytössä oikein passeli. (Tässä justiin imen kitusiini mustikka/kinuskikastike/rahka/rasvatonmaito-juomaa pilli koristen.)
Marjavarannot hupenevat kohisten!

12 kommenttia:

 1. mä tykkään kanssa tehdä itselleni kaikkia marja-hedelmä-jugurtti-lese ym mössöjä, joita niin trendikkäästi nykyään smoothieiksi kutsutaan. :)
  marjoja pitäisi kyllä käyttää, ne on niin halpoja ja terveellisiä!
  mukavia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
 2. Tehosekoitin näyttää sopivan kokoiselta ja sen voisi varmaan jättää kahvinkeittimen viereen näkösälle, niin tulisi käytettyä.
  Kohta taas on mustikat kypsiä....

  VastaaPoista
 3. Sen verran kävin metsän puolella, että huomasin mustikoiden olevan jo hiukan 'värisiä' satoa näyttäis tulevan hiukan huonommin kuin viime kesänä, mutta aika kivasti kuitenkin. Puolukka täällä nyt vasta kukkii.

  Meidän Iskä on mahdottoman innokas marjastaja. Kerää marjat sekä itselle, että mummoille ja sukulaistädeillekin...ja hyvä niin!

  VastaaPoista
 4. Meilläkin pakastimentyhjennys käynnissä, alkaa olla loppusuoralla. Olen kuvitellut olevani tehokas pakastimenkäyttäjä, mutta löysin masikoita vuodelta 2009 ja rouhittua hirvenmaksaa vuodelta 2010...
  Höyrypesurista olen kuullut pelkkää hyvää. Pitäisi laittaa Mies useammin suursiivoamaan, ehkä meillekin tulisi silloin sellainen... ;o)

  VastaaPoista
 5. Voi höyrypesurille olis kyllä käyttöä meilläkin. Tulis varmaan siivottua vähän ahkerammin. Tehosekoitin seisoo jo pölyä keräämässä keittiössä. Aluksi sillä tuli tehtyä pirtelöitä, mutta nyt ei muista käyttää koskaan.Nyt kesällä sillä olis kyllä kätevä tehdä vaikka mitä tehojuomia eri kasviksista :)

  VastaaPoista
 6. Haaveilen sellaisesta OIKEASTA,imevästä höyrypesurista mutta ei oo nyt varaa ja ihan ok on tämäkin...jopa ihan hurjan likaisiin auton penkkeihin auttaa aikas hyvin.
  Kieltämättä mulla ainakin tulee siivottua hiukan herkemmin nyt tuon koneen kanssa.

  Ota vaan Sude se sekoitin käyttöön, ihanan piristäviä ja kevyitä juomia saa pakkaseen kertyneistä marjoista kun lisää joukkoon vaikka tilkan tuoremehua tai kreikkalaista/turkkilaista jukurttia tai ihan rahkaa sekä minttua tai sitruunamelissaa tms. ite en pirtelöistä niinkään perusta, vaikka jäätelöä rakastankin...ja muuten jäätelöllekin saa ihanaa melban tapaista kastiketta pakastemarjoista...niin ja miksei tietysti tuoreistakin.

  VastaaPoista
 7. Voi Paula mä en edes ilkeä kertoa mitä löysin kun viimeksi meidän pakkasen tyhjäsin =) =)

  VastaaPoista
 8. Mua huvittaa kyl nii paljon ku monet mummotki bloggailee! :D
  nykyaikaa!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, kiva että huvittaa!

  Tosin monet mummot (bloggaavat tai ei) on aika nuoria ja esim työelämässä tutustuneet nettimaailmaan niin, että www-ympäristö on heille yhtä luontevaa kuin nuorillekin.
  Eikä mummous tee onneksi kenestäkään mitään 'mummelia'.

  VastaaPoista
 10. ei todellakaan! musta se on vaa nii hauskaa mut todellaki ymmärrettävää!

  VastaaPoista
 11. Olis kiva saada postaus esim. perheestäsi,harrastuksistasi,ja muuten vaan kertoisit kaikkea yleistä.
  t: Mummo 55v.

  VastaaPoista
 12. Mummo 55v, pistetään korvan taa =)

  Viime aikoina on ollut taas tällänen hiljaisempi kausi mun blogissa...ei oikein jaksa/viitsi kirjoitella, eikä meillä isommin mitään tapahdukaan.
  Mun oma läppärikin on rikki, joten joudun toistaiseksi surffailemaan Juniorin koneella - se on aika iso syy tähän hiljaisuuteen, vallankin kun tää on niin outo masiina, ettei tässä ole muistikortinlukijaa ollenkaan, pitää tehdä taikoja että saa kuvat kamerasta koneelle.

  VastaaPoista