perjantai 22. kesäkuuta 2012

Juhannusta!

Itselleni poikkeuksellisesti olen tehnyt ministi juhannussiivoja (moni tekee vastaavan "suururakan" viikottain viikkosiivouksen nimissä), mutta jo sillä saanut itseni taas erittäin kipeäksi.
Eilen intoonnuin vieläpä pesemään alakerran ikkunat (kaikki 4) ja vaihdoin verhot, nyt on olo kuin hakatulla, mutta vaihteeksi ikkunoistamme näkee ulos - erittäin mukavaa!

Olen siis valmis, juhannus saa olla!

Meillä vietetään (myös) juhannus alkotta, emme ole absolutisteja mutta alkoholin käyttö on äärimmäisen harvinaista. Molempien (Iskän ja mun) mielestä olemme aikoinamme juoneet sen mitä meille kuuluu ja ehkä ylikin, eikä kumpikaan tykkää kankkusesta. Mulle epileptikkona krapula on lisäksi vähän huono juttu...se kun laukaisee kohtauksia. Enkä koskaan ole oppinut juomaan alkoa niin, että se mukava nousuhuppeli kestäisi koko illan, muut humalan tuntemukset ovatkin mielestäni epämukavia.
Toisinaan olen miettinyt, millaisen kuvan ja käsityksen lapsemme näin saavat alkoholinkäytöstä...tuleeko siitä kiinnostavampi tai pelottava, kun kotona sitä ei juuri käytetä. Molemmat teinimme ovat alkottomia, ainakin vielä. Juniori enempi kiinnostunut ja Keskiketteräkin toisinaan mainitsee aikovansa aikuisena esim lätkämatsin jälkeen ottaa oluen tai pari...ei kuulosta pahalta! Humalaisia pojat hiukan arastelevat. Esikko ei nykyisin käytä alkoa laisinkaan, nuorempana (ns. edellisessä elämässään) ymmärtääkseni jonkin verran.
En siis oikeastaan usko, että tämä meidän tapamme herättää lapsissa alkoholia kohtaan mitään erityisen villiä kiinnostusta tai pelkoakaan...
...lisättäköön tähän vielä, että en missään nimessä tuomitse alkoholin kohtuukäyttöä. Käyttäköön vaan, ne joilla on siihen ikää, varaa ja oma halu! Oikein käytettynä varmasti hyvä seurajuoma! (hyi mua, karseeta paatosta ja paapatusta - YÄK)

Meidän juhannus on alkoton myös siksi, että huomenna Nuppu tulee ämmilään koko päiväksi hoitoon. Hirmu kiva juttu! Ihan eka kerta, kun hän on missään kokonaisen päivän ilman kumpaakaan vanhemmistaan.
Enot on värvätty viihdytysjoukoiksi ja kankainen syöttötuoli ommeltu ruokailuja helpottamaan.
Aamulla, ennen typsyn saapumista pitänee isoimmat koirankarvakasat imuroida vielä lattialta (meidän Rekusta lähtee määrättömiä määriä karvaa), koska Nuppu on innokas tutkija ja maistelija.
Ihan kiva, odottava fiilis!

Tässä postausten välissä olen neulonutkin, mutta koska kameran akku on tyhjä jätän tällä kertaa postaamatta tuotokset...niistä lisää toisella kertaa.

Nyt taidan käydä pihalta jonkusen kukan maljakkoon ja toivotan teille paitsi iloista, myös turvallista juhannusta!

ps....mun isille onnittelut

2 kommenttia:

  1. Ihanaista juhannusaikaa sinnekin! Mä täällä odottelen kauppojen sulkeutumista, jotta lapseni pääsee myös tänne jussia viettämään, toinen niistä.

    VastaaPoista
  2. Iloisen ihanaa keskikesan juhlaa toivottelen kylmankosteahkosta Englannista! ;o)

    VastaaPoista