torstai 4. lokakuuta 2012

Puustipäivää!Ruotsista tulee joitain kivoja/hyviä asioita, niinkuin nyt tämä Korvapuustin kunniaksi vietettävä päivä.

Pakkohan munkin oli pullataikina näin merkittävän juhlan kunniaksi veivata. On ne nyt vaan hyviä, hurjan hyviä...noin yksinkertainen juttu ja aina ne ilahduttaa.

Samalla keittelin hernesopan oikein savustamolta ostetusta possun potkasta...se se vasta herkkua on!
(Mistähän muuten johtuu, että nykyisin purkkihernesoppa aiheuttaa närästystä sekä mulle että Iskälle - oma keittämä ei kumpaisellekaan...)


12 kommenttia:

 1. No tulipas vesi kielelle, kun sivuillesi eksyin! Lämmin korvapuusti ja lasi maitoa :) eikä itsetehty hernekeittokaan ole yhtään hullumpi ajatus!!
  terveisin Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun eksyit...
   Minusta perinteiset maut on usein niitä parhaita!

   Poista
 2. Oi,oi miten herkullisen näköisiä puusteja. Nam!

  Oiskohan niin että purkki hernesopan lisäaineet tai säilöntäaineet aiheuttas tän vaivan.Itse kun tekee,niin ei moisia tarvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä se varmaan kyllä onkin, eipä taas tullu mieleen. Itelläni kun ei tuota närästystä oo oikeestaan koskaan mistään nii tällänen jonka tietää sitä aiheuttavan karsiutuu suoraan ruokavaliosta.

   Poista
 3. Herkullisen näköisiä pullia, nam.
  Nuo lisäaineet todellakin ovat monen takana. Minusta hernekeiton tekokin on niin helppoa. Aikaahan siihen menee, mutta yksinhän se levyllä porisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Toistaiseksi minulla on aikaa ja se onkin ehkä ainoa asia josta nautin nyt työelämästä tippuneena.
   Voin haudutella puuhellan kulmalla tai leivinuunissa tuntitolkulla pöperöitäni ja saan jopa omilla varsin vajavaisilla kokkailutaidoillani ihan maittavaa ruokaa aikaan - ajan kanssa, halvoistakin raaka-aineista niinkuin tuokin rokka.

   Poista
 4. Ompa herkullinen kasa korvapuusteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpasivat meidän miesväelle - näkyy olevan vasu tyhjä =)

   Poista
 5. Hih, onko korvapuustillakin oma päivä?? Nythän on hyvä syy avata Miehen eilen tuoma puustipussi, vaikka vierasvaraksi meinasi... ;o)
  Tein myös viikolla ison kattilallisen hernesoppaa savuluilla, että oli hyvää! Hernekeitto on siitä(kin) hyvä sapuska, että osan voi pakastaa, jos alkaa kyllästyttää - eikä maku kärsi.

  VastaaPoista
 6. Mää löysin täältä itselleni kaksi kovin tuttua asiaa; masennuksen ja BB:n ja kirjauduin lukijaksi, että löydän tänne uudelleen. Blogistaniassa löytyy kauhean vähän mitään missä äitiys ja masennus on esillä niin, ettei se äiti ole ainoastaan masennuksen syy vaan, että se on äiti joka toisinaan on masentunut. Osasinkohan mää nyt selittää? (Eikä paljoa löydy sellaisiakaan ihmisiä jotka uskaltautuvat kertomaan BB:n katselusta.) Rohkaistuin jättämään kommentin, koska arvelin sinun pitävän kommenteista. Upeita korvapuusteja =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kommenteista joo, kiva kun jätit omasi!

   Masennus on mun elämässä sellainen vissiin ihan teini-iästä asti mukana kulkenut juttu, en osaa sitä mitenkään häpeillä tai koe siitä puhumista vaikeena siksi en sitä pyri täälläkään mitenkään salaamaan.
   En oo varsinaisesti vertaistukea edes etsinyt netistä, mutta en kovin monessa blogissa ole aiheeseen törmännyt.

   Tuo BB on jännä juttu, katsojia ohjelmalla on vaikka kuinka paljon, mutta juuri kukaan ei myönnä katsovansa ja suuri osa ihmisistä jopa suhtautuu melkein vihamielisesti koko formaattiin - mielenkiintoinen yhtälö sinänsä.
   Ite oon seurannut kaikki Suomen kaudet ja vähän ulkolaisiakin - eikä hävetä yhtään "tunnustaa" olevani koukussa.

   Kiva kun löysit tänne!

   Poista
 7. Oi miten herkullisen näköisiä korvapuusteja. Multa meni tuo korvapuustipäivä aivan ohi. Jostain kyllä kuulin siitä, mutta pian se oli jo mennyt. Ensi vuonna sitten.. :)

  VastaaPoista