keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ostelees...

....olin asioilla ja hairahdin kirpputorille. Rautatienkadulla (Lahdessa) on kiva "kissakirppari". Kyseessä on siis Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistyksen kirpputori Rautatienkatu 1. Toisinaan siellä tekee ihan löytöjä, kun se on sellainen johon tulee lahjoituksena kaikenlaisia tavaraeriä. Löysin Nupulle keinutuolin hintaan 17€, minusta se on kohtuullinen hinta puisesta härpäkkeestä. Hiomista ja maalaamista siinä on koska valkoisena se taitaa olla paremmin ympäristöönsä sopiva kuin nykyisessä lakatun puun kuosissa. Kuvaa kiikusta ei nyt ole kun se jäi Esikolle tällä reissulla. 


Löysin myös vempaimen...en tiedä mikä se on, mutta eiköhän se selviä...

Tälläinen omituinen se on.

Heräteostelin myöskin tälläisiä:

Nyt siis tarvii opetella pitsin tekoa. Melkeinpä naapurina meillä on Pitsipaja (kirjoita googlen kuvahakuun niin löydät kuvia paikasta), jossa järjestetään kaikenlaisia nypläyskursseja ja sellaisia...näyttelyitä myöskin. Kannattaa poiketa muuten jos täällä kulmilla kulkee...mutta siis, sinne voisin suunnistaa opettelemaan tuota puuhaa.

Kirpparilta matka jatkuikin Esikon luo viemään kiikkua ja sieltä TE-keskukselle selvittelemään tulevaisuutta...ammatinvalintaa ja työkokeiluasioita, asiat eteni vaan ei tullut valmiiksi...vielä pari käyntiä (ainakin) vaatii.

Sitten suuntana Lahden jääkiekko-temppeli Iskuareena ja päämääränä noutaa Iskän kadonneen kausarin tilalle uusi - homma hoidettu!

Velvollisuudet hoidettu ja Lokamarkkinoille...saaliina ainoastaan se mitä pitikin = trikookudetta Esikon toivomiin juttuihin. Ihan mukavan ostokokemuksen ja hyvän oloisen hinta- laatusuhteen tarjosi Torikauppias - lupasin hakea kuukauden kuluttua häneltä lisää kudetta, jos Esikko pääsee päätökseen siitä montako ja millaisia juttuja haluaa =)
Nyt ois siis "teroittaa virkkuukoukku"...vaikka TADAAAAAA:
arpavoittoni saapui...ja vieläpä suklaalla ryyditettynä...arvaas kiinnostaako virkkuut  ;)

Eilen kävästiin Iskän kanssa Riihimäellä ja Iittalan myymälästä tarrautui mukaan ihan väkisin kaksi sarjatonta mukia, letti-kuviolla tietysti ja värinä lämmin punasavi. Suhtautumiseni tuohon Sarjattomaan on vähän kaksijakoinen. Toisaalta olen aika ihastunut, muotoihin ja väreihin vallankin - toisaalta taas ehkä sarjana aavistuksen liikaa mummolamainen ja ainaskin aivan liian kallis. Eiköhän noita mukeja nyt vähintään kuitenkin joitain kappaleita ajanoloon meille etsiydy ja jos kerta mukejakin niin.............

Pikainen tunnustus ja "mainostus" vielä. Piipahdin matkallani myöskin Esikon kodin lähellä sijaitsevassa ihanassa kenkäkaupassa Calossissa. Aika extempore tuli poikettua sisään ja myöskin melkein vahingossa tuli ostettua Nupulle jotain, jolle varmasti on käyttöä myös "Pikkuvelin" päikkärikäytössä katso jos uskallat ;)
Nämä on tarkoitus olla siis vaunutossuina päiväunilla, kävelyhommiinhan noista ei juurikaan ole vaikka muuten ovatkin verrattomat!
PS: On muuten ihan älyttömän ihana kauppa, kannattaa poiketa...vaikka äidinkin jalkaan kenkiä/laukkuja katsomassa.

13 kommenttia:

  1. Kiitos vinkkeistä! Onneksi ovat vaan niin kaukana, että Mollan rahat säästyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Calossilla on hyvä verkkokauppa ;)

      Tykkään noista kirppareista, joissa on hurjan sekalaista tavaraa...onneks niitä löytyy miltein joka paikkakunnalta!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. JOo - olikin hyvä! Vaikka varsinainen asia ei niin valtavin harppauksin edennytkään :)

      Poista
  3. Mukava seurata mitä muilta kirppareilta löytyy, kun ei itse pääse kuin oman kylän tosi pienelle kirpparille. Kun saat selville, mikä tuo vempain on, niin laitahan tietoa tännekin :) Jäi kiinnostamaan ja kai se jossain asiassa on hyvinkin tarpeellinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsityövempaimien kanssa samassa se oli, joten kaippa jotenkin liittyy käsitöihin...mutta kerron kyllä kun keksin.

      Poista
  4. Kiva, ettäolet täällä taas ja tauko jäi lyhyenlännäksi. :o)
    Kävin pari vuotta sitten samaisella kirpparilla Siskon kanssa ja löysin sieltä edullisesti isoja lasipurkkeja -ja kaikkea muutakin kivaa siellä oli! Siitä asti se on kutkutellut,ettäseuraavalla Lahden (ohiajo?)reissulla sinne pitäisi taas poiketa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä monasti menen Lahteen junalla ja siitä asemalta keskustaan tarpoessa piipahdan melko usein tuonne. Useasti jään ilman löytöjäkin, mutta joitain ihania juttuja on tarttunut matkaan.

      Ja enhän mä osannu olla pois, kun kävin lukemassa mukavia saapuneita viestejä täällä.

      Poista
  5. Siullahan on ollut tosi antosa reissu, tuon vempaimen käyttötarkoitus kiinnostaa kovin.

    Kaunis tuo ostamasi muki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Totta puhuakseni en markkinoita kotoa lähteissäni muistanutkaan, onneksi Esikko oli tarkkana!

      Poista
  6. Vatavierailulla, Suosittelen nypläystä, aloitin vasta kesällä, eikä muksujen kanssa oikein suju, mutta kovin on koukuttavaa puuhaa tuokin ja kivaa vastapainoa kaikelle muulle näpertämiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit!
      Pitsipajan näyttelyissä olen käynyt ihmettelemässä ja ihastelemassa mitä upeampia nyplättyjä juttuja...en millään olis hoksannut että nypläten voi tehdä vaikka mitä. Helppo uskoa että siihen jää koukkuun!

      Poista
  7. Tuon vempaimen päässä näyttää olevan läppäkoukku. Lieneeko sellainen, jota käytetään neulekoneessa kun siirretään silmukka viereiselle "neulalle"? Sanoo nimimerkki "neulonut koneella 20 v sitten." :)

    VastaaPoista