sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Laiskottaa

..kaikenlaista pientä on viikon aikana tapahtunut, mutta jotenkin ei ole ollut intoa postailla.

Nyt kun naskalit on kesätyössä herään arkiaamuisin ihan liian aikaisin laittamaan heille aamupalaa ja eväät + herättelemään koijarit työhön. Voisin tietysti kömpäistä takaisin nukkumaan kun ovat häipyneet, mutta en vaan osaa...huuhailen ja pällistelen enkä sitten saa oikein mitään tehtyä koko päivänä.
Naskit tulevat ruokatunnilla aina kotiin joten silloin on oltava jotain nopsasti syötävää sapuskaa tarjolla...se on sikälis hyvä, että samalla syön itekkin...mulla kun on viimeaikoina unohtunut aamu- ja päiväsyömiset, sitten tulee ahmittua ihan mitä vaan ja kaikkea illalla kun on superkova nälkä.

Maanantaina keittelin rapskuista 5 litraa hilloa ja tein pikaisen kakun kesätyöläisille, tänään keittelin taas litran verran hilloa ja tadaa...hiukanko toistan itseäni, tein taas kakun  :)

Perjantaina meillä oli uskomattoman hyvää grillilohta, vieläpä ihan itse tekemääni...kerrankin onnistuin maustamisessa!
Käytin sitruunamehua, hunajaa, kalamaustetta ja koska se oli suolatonta niin suolaa, valkosipulia ja tilkan öljyä. Sivelinin nahattomat lohifileepalat (n 5cm) edellämainituilla ja laitoin noin kahdeksi tunniksi maustumaan, sitten vaan kuumaan grilliin ja väriä pintaan...kyytipojaksi uudesta kaalista ja appelsiinistä + tuorekurkusta salaattia ja grillissä 'paahdettua' jo kuivahtanutta ruispaahtoleipää....hyvää oli!

Lauantaina käytiin Riihimäellä Erämessuilla. Siellä on tullut käytyä melkoisen monta kertaa ja nyt taisi olla kaikkein pienimmät messut...alue oli aiempaa pienempi eikä näytteilleasettajiakaan sitten ihan niin paljoa...mulle se sopii hyvin, jalat hullun kipeät tästäkin tarpomisesta ;)
Messuilla on ihan kiva käydä, vaikkei ihan mun alaa olekaan tuo eräily. Juniori sai uuden jousen, sellaisen oikein kunnollisen, nyt täytyy vielä hankkia oikea maalitaulu...nykyisessä on se pehmuste liian ohut tehokkaalle jouselle. Juniorilla ja Iskällä on yhteisenä ihan sellainen metsästysjousikin, mutta se on niin vaarallinen ettei poika saa sillä ilman valvontaa ammuskella. Ihan kiva harrastus, eikä järisyttävän kalliskaan.
Molemmat pojat suunnittelevat metsästystutkinnon suorittamista, Iskähän on innokas metsästäjä ja kuuluu kahteenkin metsästysseuraan. Nuoruudessaan Iskä harrasti ´myös erilaisia ampumakilpailuja, siitä kai poikienkin innostus kimpoaa.

Yhdet sukat kudoin, toiset on puikoilla ja hinku ois kutoa enempikin sormet vaan ei oo samaa mieltä...lämpimät ilmat turvottaa nivelet ja kipu on ...hmmmm...sanotaan vaikka että riittävä, saunassa ei juurikaan uskalla käydä.

Ulkona on noin 17 000 000 hyttystä ja vielä enemmän mäkäriä, ikävä olla pihassa. Esikkokin piipahti yhtenä iltana perheineen hyttyssyöttinä...lupasi tulla noin loka-marraskuussa seuraavan kerran...kun ei enää oo ötököitä  :)

Nyt taidan keitellä kahvit ja otta raparperikakkua.

6 kommenttia:

  1. Miltä tuntuu kun saat jo toisen lapsenlapsen?<3

    VastaaPoista
  2. Anonyymi, kiitos kysymästä...en voi olla muuta kuin onnellinen! <3

    VastaaPoista
  3. Sinähän olet kovasti puuhastellut. Minä en viitsisi millään tehdä kesällä ruokaa ja raparperitkin odottaa hillontekijää. Tuommoiset toisten tekemät herkut kyllä maistuis =)

    VastaaPoista
  4. oletko sinä esikoislestadiolainen niinkuin tyttösi on? :)

    VastaaPoista